marți, 21 martie 2017

Muzica nu este ceea ce fac, muzica este ceea ce sunt

Adevarul este ca respir muzica prin toti porii. Nu ma vad facand altceva si nici nu mi-ar place. Ratiunea mea de a trai, vocatia mea se exprima pe ritmul vibrant al muzicii. Sunt un artist si imi place ceea ce sunt, oamenii cu care ma intersectez, evenimentele la care particip, muzica pe care mi-o aleg pentru a exprima ceea ce simt. 

Cand ma las in voia muzicii timpul nu mai are valoare, sunt doar eu, publicul si melodia invaluitoare care ma face sa intru intr-o transa indusa de ritmul care se inalta din adancul sufletului meu. Artistul se naste cu o sensibilitate aparte si eu nu fac exceptie. 

Pentru mine orice intrebare legata de viitor are raspunsuri simple si clare. Nu ma vad in alt context, nu ma vad facand altceva, pentru ca simt ca sunt in momentul potrivit, cantand exact ceea ce ma inspira si imi provoaca o stare de bucurie perpetua. 

Singurul mod in care as putea sa te fac sa intelegi ce ma inspira si ma energizeaza sa cant ore in sir, este sa imi asculti muzica, sa fii cu mine in sala, sa simti acest suvoi de energie, pe care eu o percep sub forma notelor muzicale, cu care pot sa ma joc in voie in functie de starea in care ma aflu.

Nu stiu cum se simt colegii mei de breasla. Eu pot sa iti spun cum ma simt eu. Simt o imensa fericire si tocmai de aceea totul curge intr-o armonie perfecta. 

Nu depun eforturi speciale pentru a atinge maiestria artistica. Cei care m-au cunoscut indeaproape au fost uimiti de usurinta cu care asimilez informatia si o exprim intrand in rezonanta cu ea. De aceea pot spune fara nici o urma de indoiala ca sunt muzica si nu ca fac muzica.

Pregatesc concertul de lansare al viitorului meu album muzical si pe langa faptul ca sunt un perfectionist in privinta modului in care vreau sa arate piesele, mintea mea este ocupata o mare parte din timp cu detaliile legate de locatia viitorului concert si cu aspecte ce tin de rafinamentul detaliilor care sa incante persoanele care ma vor onora la acest concert important pentru mine.

Te tin la curent cu aspecte importante din viata mea, pentru ca un artist care nu impartaseste cu publicul sau, este ca un scriitor fara cititor. Suntem in egala masura importanti, eu pentru ca ofer ceva Universului din a carui maretie ma inspir si tu pentru ca rezonezi cu muzica mea pe care o transpun intr-o maniera atat de personala cantand la instrumentul meu favorit saxofonul de care nu ma despart in calatoriile mele. 


duminică, 19 martie 2017

Viziunea mea despre Smooth Jazz




Imi place sa interpretez melodii de Smooth Jazz,  ma simt in elementul meu, sunt ca o cascada de energie care se autoalimenteaza pe masura ce muzica este in desfasurare. Ma adresez unui public sensibil si rafinat, care imi impartaseste viziunea si valorile despre frumos si armonie muzicala.

Mesajul muzical al sunetelor in desfasurare este universal, insa interpretarea si variatiile tematice imi apartin si vreau sa cred ca pot aduce o nota de distinctie acestui gen muzical pe piata din Romania.

Pregatesc acorduri pline de prospetime in tonuri fluidice  la primul meu concert de lansare si un album incitant care sa se armonizeze cu spatiile in care el va fi ascultat: in masina in drum spre job, intr-un birou in timpul pauzelor dintre activitati, intr-un spatiu intim special ales, in locatii ambientale, astfel incat acordurile melodiilor mele sa te insoteasca si sa te binedispuna pentru intreaga zi, sau de ce nu sa te introduca intr-o atmosfera plina de romantism si culoare.

Sa ne imaginam ca te afli acum intr-un sezlong, in coltul tau perfect de gradina, sau cufundata comod intr-un fotoliu avand in preajma o persoana draga, sau pur si simplu vrei sa lasi aceste melodii sa se deruleze in surdina dupa o zi obositoare de munca si de responsabilitati.

Acordurile melodiilor te invaluie si te insotesc pe parcursul zilei, pentru ca exista anumite pasaje care te obsedeaza pur si simplu. La baza compozitiilor mele exista multa psihologie si spiritualitate. Muzica buna detensioneaza si activeaza simturile la un nivel mai inalt de vibratie, te conecteaza cu  armonia si gratia divina, te incarca  si iti induce fericire. 

Este sublim sa te poti bucura impreuna cu mine de aceste acorduri, atunci cand intri in rezonanta cu ceea ce vreau eu sa transmit. Stari de spirit, este ceea ce cautam si ceea ce ne motiveaza atunci cand alegem un album, o melodie, un concert.

Pentru un cateva momente bune esti desprins/a de cotidian, suspendat/a in atemporal, nu exista decat bucuria momentului si subtilitatea acordurilor muzicale intense si rascolitoare.

Esti receptorul si beneficiarul imediat al mesajului meu fin si invaluitor. Suntem in armonie si asta se intampla pentru ca ne plac aceleasi acorduri distincte si delicate. 

Bucuria mea cea mai mare este sa vad ca am un public care isi doreste ceea ce eu pot si vreau sa ofer din toata inima, de-a lungul calatoriei mele profesionale. Inspir si ma las inspirat !

Suntem diamante pline de culoare, unele mai constiente, altele mai putin constiente, suntem polivalenti si multidimensionali. Maiestria mea  se vede in actul artistic, in provocarile muzicale, in modul in care imi concep concertele si ma gandesc la modul in care sa te surprind intr-o maniera memorabila.

Lucrez intens la albumul care imi va insoti concertul. Vreau sa fie distinct, diferit de tot ceea ce ai vazut pana acum la noi, sa iti ofer un context si un mesaj la care sa te gandesti multe zile dupa concert, refrene care sa te urmareasca in gand si care sa creeze o conexiune cu muzica mea.




miercuri, 8 martie 2017

La Multi Ani, Femeie!



"Femeie frumoasa, dai lumii-lumina,
 Din pantec ce creste iubirea in rod,
 Ai pus nemurirea plamada în tina
 Si fire de viata facutu-le-ai nod.
 Acum esti potir, ti-e trupul-ofranda,
 Scanteia divina aprinsa-n zidire,
 Barbatul in mir imbraca triada 
 Si-ntreaga fiinta-i dumnezeire.
 Ai luat de la stanca taria sa rabzi
 Cand taie în tine durerea ca lama,
 Dar ce bucurie in suflet, ce arzi,
 Cand puiul de om osi cauta mama!
 Esti totul in toate, aceasta-i menirea
 Sadesti bucurie aici pe pamant,
 Prin jertfa adusa, primesti mantuirea,
 Marita femeie, esti lutul cel sfant..."
 Versuri de Angelina Nadejde 




Legenda Mamei




Se spune că odată, Gingaşul- ghiocel îşi trudea mintea cu o întrebare. Ieri, când tocmai scosese capul din zăpadă, zărise un copil care ţinea în mână un alt ghiocel pe care, spunea el, urma să i-l dăruiască mamei sale. Supărat că nu- şi putuse saluta măcar fratele mai mare cu care plecase băiatul voios, Gingaşul- ghiocel se intrebă ce putea însemna cuvântul acesta” mamă”, ca să merite ruperea unei flori atât de superbe cum era el. Şi tot frământându-şi mintea, se gândi să-l întrebe pe Bătrânul- ghiocel ce înseamnă “mamă”. El avea deja 5 zile de când zărise lumina şi sigur trebuia să ştie.

–        Bătrâne-ghiocel, spuse ghiocelul sfios, am o întrebare.
–        Ia spune!
–        Ce înseamnă “mama”?
La auzul acestor cuvinte, Batrânul- ghiocel surâse.
–        Vrei să ştii ce-nseamnă “mama”?
–        Da, răspunse temător Gingaşul- ghiocel.
–        Dragul meu, mama este cea mai scumpă fiinţă din lume şi cel mai preţios cuvânt. Fără mamă nicio fiinţă nu ar exista. E la fel de importantă ca şi apa cu care te hrăneşti, ca şi soarele de unde-ţi iei lumina, la fel ca aerul pe care-l respiri. Toată lumea ar trebui să aibă o mamă. Ea a apărut din dorinţa oricărei vietăţi de a fi protejată. Este importantă mai ales pentru copii. Fără o mamă, nimeni nu le-ar şterge lacrimile de pe obrăjori, fară ea nu ar putea creşte. Ea este cea care îndură toate suferinţele şi-şi duce povara până la capăt. Ea e blândă, iubitoare si răbdătoare. E singura care poate alina durerea, e singura care poate oferi căldura, liniştea şi pacea oricărui suflet. De aceea a luat naştere mama. Din nevoie. Şi cât de tristă şi de neînsemnată ar fi lumea dacă nu ar exista mama, care dă culoare şi viaţă la toate câte sunt pe-acest pământ!
–        Ce importantă este mama! spuse mirat şi încântat Gingaşul- ghiocel. Dar deodată se întristă şi începu să plângă cu lacrimi amare. Spuneai că toate fiinţele ar trebui să aibă o mamă, Bătrâne- ghiocel. Ei, bine, atunci eu de ce nu am una?
–        Prostuţule, spuse Bătrânul- ghiocel. Păi, mama ta e zăpada! Dacă nu-ţi ţinea ea de cald toată iarna cu haina ei pufoasă, acum nu mai trăiai. Iar, tată-ţi este soarele care te mângâie cu razele sale duioase în fiecare zi.
–        Aşa este, spuse atunci înveselit Gingaşul- ghiocel. Cu toate astea, să ştii că tare mi-aş dori să cunosc o mamă care să semene descrierii tale.
–        Ei bine, mâine sunt sigur ca o vei întâlni, răspunse Bătrânul- ghiocel. Băiatul care tocmai ţi-a rupt fratele mai mare, vine în fiecare zi să culeagă câte un ghiocel pentru mama lui. Aşa că, vezi cum îl impresionezi în haina ta sclipitoare şi te va alege. Şi îţi mai spun un secret: când îi vei săruta mamei podul palmei, să ştii că vei fi cea mai norocoasă floare din lume.


vineri, 3 martie 2017

Istoria Jazz-ului I Jazz-ul Contemporan I Smooth Jazz

Jazz-ul este muzica americana ale carei radacini se regasesc in melodiile populatiei de culoare, o combinatie de armonie europeana cu elemente muzicale africane: blues, improvizatii, poliritmuri, sincopari si swing.

Majoritatea muzicienilor au inceput sa cante jazz in orasul New Orleans, unde a devenit foarte popular. Unul dintre primii muzicieni a fost Bolden, considerat de multi "parintele jazz-ului".



Aparitia radioului a avut o influenta puternica in istoria jazz-ului, care a inceput sa fie ascultat in intreaga tara. In anii 30 au fost la moda trupele de swing, in anii 40 stilul bebop, in anii 50 a aparut subgenul cool jazz sau hard bop, in anii 60 fuziunea latin si jazz brazilian.

Din anii 80 si pana in prezent au aparut mai multe forme de jazz, cea mai importanta fiind cea de smooth jazz, care combina jazz-ul cu muzica pop si care a fost acceptat sa fie curentul principal.

Jazz-ul avand originea engleza, este un stil de muzica aparut in mediile pop de culoare, de aceea se recunosc in acest stil influente si tonalitati de blues si ragetone la care se adauga elemente de muzica europeana.

In istoria de peste 100 de ani jazz-ul a suferit numeroase transformari si s-a divizat in numeroase stiluri , cu semnificatii diferite, astfel incat este dificil de spus ce ar fi "tipic" jazz-ului.

Ca dezvoltare "free jazz-ul" se desprinde complet de traditia jazz-ului clasic. Smooth jazz-ul este o muzica pop instrumentala, numita si jazz lite sau jazz contemporan.

Smooth Jazz-ul este mai mult decat muzica instrumentala, este despre iubire, fericire, despre stari de spirit, reunind oameni care au aceleasi valori si afinitati muzicale.

Smooth Jazz-ul este stilul muzical rafinat si inspirat ales pentru receptiile de tip cocktail si alte ocazii speciale. Acordurile muzicale sunt receptate direct de suflet, printr-o comunicare emotionala de la inima la inima.

Maiestria interpretarii te poate introduce intr-o atmosfera de calm si pace, sau de beatitudine si extaz cu efect cathartic. Acest stil muzical este o desfatare a simturilor prin efectul catifelat si de recalibrare a trairilor sufletesti.







miercuri, 1 martie 2017

O primavara frumoasa de martisor !

Sa ne bucuram de simfonia de culori si de parfumul acestei primaveri, cu energie si entuziasm, sa oferim flori si martisoare persoanelor dragi!




Martisoarele sunt considerate simboluri ale norocului, tocmai de aceea snurul impletit este purtat intreaga luna pentru a aduce noroc persoanei care il poarta.

Se obisnuieste ca la sfarsitul lunii martie snurul martisorului sa fie infasurat pe creanga unui copac pentru a purta noroc posesorului. 

Cel care poarta martisorul trebuie sa-si puna o dorinta atunci cand leaga snurul de floare sau de o creanga inflorita de copac pentru a i se indeplini.

Aparut in mediul rural, martisorul a fost preluat la oras sub forma de moneda de argint sau de aur, atarnata de un snur. Obiceiul daruirii martisorului este mostenit de la daci si romani si isi are originea in credintele si practicile agrare.

Culoarea rosie semnifica focul, sangele si soarele si tocmai de aceea este atribuita femeii si vietii, albul este asociat cu limpezimea apelor si intelepciunea masculina. Snurul martisorului semnifica tocmai impletirea inseparabila a celor douap principii, feminin si masculin.

In asteptarea primului meu concert din acest an cu lansare de album,va daruiesc un Martisor virtual cu toata dragostea!