miercuri, 1 martie 2017

O primavara frumoasa de martisor !

Sa ne bucuram de simfonia de culori si de parfumul acestei primaveri, cu energie si entuziasm, sa oferim flori si martisoare persoanelor dragi!




Martisoarele sunt considerate simboluri ale norocului, tocmai de aceea snurul impletit este purtat intreaga luna pentru a aduce noroc persoanei care il poarta.

Se obisnuieste ca la sfarsitul lunii martie snurul martisorului sa fie infasurat pe creanga unui copac pentru a purta noroc posesorului. 

Cel care poarta martisorul trebuie sa-si puna o dorinta atunci cand leaga snurul de floare sau de o creanga inflorita de copac pentru a i se indeplini.

Aparut in mediul rural, martisorul a fost preluat la oras sub forma de moneda de argint sau de aur, atarnata de un snur. Obiceiul daruirii martisorului este mostenit de la daci si romani si isi are originea in credintele si practicile agrare.

Culoarea rosie semnifica focul, sangele si soarele si tocmai de aceea este atribuita femeii si vietii, albul este asociat cu limpezimea apelor si intelepciunea masculina. Snurul martisorului semnifica tocmai impletirea inseparabila a celor douap principii, feminin si masculin.

In asteptarea primului meu concert din acest an cu lansare de album,va daruiesc un Martisor virtual cu toata dragostea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu