Jazz-ul este muzica americana ale carei radacini se regasesc in melodiile populatiei de culoare, o combinatie de armonie europeana cu elemente muzicale africane: blues, improvizatii, poliritmuri, sincopari si swing.
Majoritatea muzicienilor au inceput sa cante jazz in orasul New Orleans, unde a devenit foarte popular. Unul dintre primii muzicieni a fost Bolden, considerat de multi "parintele jazz-ului".
Aparitia radioului a avut o influenta puternica in istoria jazz-ului, care a inceput sa fie ascultat in intreaga tara. In anii 30 au fost la moda trupele de swing, in anii 40 stilul bebop, in anii 50 a aparut subgenul cool jazz sau hard bop, in anii 60 fuziunea latin si jazz brazilian.
Din anii 80 si pana in prezent au aparut mai multe forme de jazz, cea mai importanta fiind cea de smooth jazz, care combina jazz-ul cu muzica pop si care a fost acceptat sa fie curentul principal.
Jazz-ul avand originea engleza, este un stil de muzica aparut in mediile pop de culoare, de aceea se recunosc in acest stil influente si tonalitati de blues si ragetone la care se adauga elemente de muzica europeana.
In istoria de peste 100 de ani jazz-ul a suferit numeroase transformari si s-a divizat in numeroase stiluri , cu semnificatii diferite, astfel incat este dificil de spus ce ar fi "tipic" jazz-ului.
Ca dezvoltare "free jazz-ul" se desprinde complet de traditia jazz-ului clasic. Smooth jazz-ul este o muzica pop instrumentala, numita si jazz lite sau jazz contemporan.
Smooth Jazz-ul este mai mult decat muzica instrumentala, este despre iubire, fericire, despre stari de spirit, reunind oameni care au aceleasi valori si afinitati muzicale.
Smooth Jazz-ul este stilul muzical rafinat si inspirat ales pentru receptiile de tip cocktail si alte ocazii speciale. Acordurile muzicale sunt receptate direct de suflet, printr-o comunicare emotionala de la inima la inima.
Maiestria interpretarii te poate introduce intr-o atmosfera de calm si pace, sau de beatitudine si extaz cu efect cathartic. Acest stil muzical este o desfatare a simturilor prin efectul catifelat si de recalibrare a trairilor sufletesti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu